Michael Allred

Δημιουργός κόμικς, μουσικός, δημοσιογράφος και κινηματογραφιστής ο Michael Dalton Allred γεννήθηκε στο Roseburg, Oregon (όπου συνεχίζει να ζει) πριν από 42 χρόνια. Για τρία χρόνια εργάστηκε ως disc-jockey, και θέλησε να εργαστεί ως εκφωνητής ειδήσεων. Το 1988 βρέθηκε στην Ευρώπη όπου εργάστηκε ως ρεπόρτερ του τηλεοπτικού δικτύου CNN. Λίγο πριν είχε ολοκληρώσει το πρώτο του κόμικς με τίτλο Dead Air. Το κόμικς ήταν να εκδοθεί σε 4 τεύχη -συνολικά 104 σελίδων- από τον εκδότη Renegade Press. Ο εκδότης όμως χρεοκόπησε και έκλεισε λίγο πριν την έκδοσή του. Εκδόθηκε τελικά το 1989 από τον εκδότη Slave Labor. Ακολούθησαν η σειρά κόμικς Graphique Musique (3 τεύχη), η συνέχεια της με ελαφρώς αλλαγμένο τίτλο Grafik Muzik, το Creatures of the Id, κλπ..

Το 1990 επέστρεψε στο Oregon και το Νοέμβριο του 1991 δημοσίευσε στην Marvel Comics το πρώτο και μοναδικό τεύχος του Everyman. Το 1992 παρουσίασε τον νέο του ήρωα Madman (ή Frank Einstein), ο οποίος είχε κάνει την παρθενική του εμφάνιση στις σελίδες του Grafik Muzik (Caliber 1990/91). Ο υπέροχος αυτός χαρακτήρας εκδόθηκε αρχικά σε μια σειρά 3 τευχών από την Tundra. Γρήγορα έγινε ένας από τους πιο αγαπημένους υπέρ-ήρωες των κόμικς. Το 1994 ο Allred άλλαξε εκδότη και προσχώρησε στην Dark Horse, παίρνοντας μαζί του τον ήρωα και αλλάζοντας τον τίτλο του σε Madman Comics. Τότε πραγματικά αυτή η σειρά πήρε τα’ απάνω της. Ο Madman έγινε εξαιρετικά δημοφιλής στο κοινό και σε άλλους κόμικς δημιουργούς. Και δεν προκαλεί πια έκπληξη το γεγονός πως στις σελίδες του Madman Comics πολύ συχνά σχεδιαστές συνδράμουν στην δημιουργία, φέρνοντας μαζί τους και τους ήρωες τους (ξεχωρίζουν βέβαια τα εκπληκτικά Madman/Nexus και Superman/Madman Hullabalu).

Μιλώντας για τον φετίχ ήρωα του ο Allred τονίζει με πάθος: «Ο Madman είναι ο πιο ρετρό, εκκεντρικός, ρομαντικός, στωικός, πνευματώδης, περιπετειώδης, τρομακτικός, μυστηριώδης και τραγικός χαρακτήρας κόμικς όλων των εποχών». Το Madman θα γυριστεί σε ταινία στο προσεχές μέλλον από τον Robert Rodriguez (Spy Kids). Άλλα του κόμικς τα: Vertigo Visions, G-Men From Hell (που έγινε και ταινία), The Geek, Sandman (#54, «Prez» με συνεργάτη τον Bryan Talbot), The Atomiks, X-Force και X-Statics.

Δημιούργησε επίσης το αριστουργηματικό «Hi-Sci-Fi» Red Rocket 7 (1997/98) -7 τεύχη-, μια space opera όπου ο alien Red Rocket και 6 από τους κλώνους του κάνουν μια παράλληλη περιδιάβαση στους πλανήτες και στην ιστορία του Rock ‘n’ Roll – από τον Elvis και τον Little Richard στους Beatles και τους Stones, τον Bowie και προχωρούν μέχρι σήμερα. Το ’98 οι περιπέτειές του κυκλοφόρησαν σε μουσικό CD, από το ροκ συγκρότημα του Allred, The Gear (που εμφανίστηκαν στο προσκήνιο με το single «Black Narcissus») με τίτλο Son of Red Rocket 7.

Το ίδιο έτος ο Allred έγραψε, σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε -ακολουθώντας τα βήματα του μέντορά του Alexandro Jodorowsky- το δυσεύρετο -πλέον- cult φιλμ Επιστημονικής Φαντασίας Astroesque που συνδέεται επιδέξια με το κόμικς και το CD του Red Rocket 7. Τα κόμικς του μεγάλου καλλιτέχνη Mike Allred μιξάρουν επιδέξια την Ε.Φ. του pulp φανταστικού κινηματογράφου της δεκαετίας του 1950 με τα παραδοσιακά κόμικς υπέρ-ηρώων του Jack Kirby.

Links:
http://www.aaapop.com/
http://www.darkhorse.com/

Αφήστε μια απάντηση